Over Mij

Welkom bij mijn kindercoachpraktijk Gentle Coaching, waar ik met veel plezier en passie kinderen en jongeren begeleid.

De opleiding tot kindercoach heb ik gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica, een Post HBO opleiding die een brede fundering biedt voor veel vraagstukken van kinderen.

Door mijn speelse en interactieve manier van werken met een combinatie van verschillende technieken voelt het voor het kind ook speels aan.

Daarnaast heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd zoals omgaan met rouw en verlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlies gezondheid, een vertrouwde situatie of vriendschap. Tevens ben ik een gecertificeerde “ik-leer-leren-trainer”. Dit concept biedt ondersteuning bij en inzicht in de leerstijl en leerstrategie, executieve functies, concentratie en motivatie rondom school of thema’s zoals faalangst.

Om mijn kwaliteit te waarborgen, ben ik aangesloten bij Adiona, de landelijke beroepsorganisatie voor kinderen, jongeren en gezinscoaches. Ik volg regelmatig cursussen en webinars om mijn kennis te verdiepen en te verbreden.

Ik vind het fantastisch om kinderen te ondersteunen met vaardigheden en inzichten waar ze nog lang profijt van hebben. Het geeft mij energie om samen te werken met kinderen, omdat zij puur zijn en met nieuwe inzichten en oplossingen voor hun uitdagingen komen.

Het mooiste compliment dat ik kan krijgen, is de oprechte glimlach van een kind dat weer lekker in zijn vel zit.

Yentl van de Par - Gentle Coaching - Kindercoach - Jongerencoach | Terwijde - Leidsche Rijn - Utrecht

WAT VERDER NOG LEUK IS OM TE WETEN OVER MIJ..

 

  • Trotse moeder van twee kinderen.
  • Reizen en andere culturen leren kennen geven mij veel voldoening. Dat laatste kan allerlei vormen aannemen. Zo heb ik tijdens mijn reizen wel eens bij lokale bewoners in de binnenlanden geslapen
  • Een aantal karaktereigenschappen die mij omschrijven zijn: enthousiast, optimistisch, sensitief, creatief, beelddenker en nieuwsgierig.
  • Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Zo heb ik ooit deelgenomen aan een ‘Presidential Classroom’ waarbij we met een grote groep middelbare scholieren vanover de hele wereld in Washington DC over allerlei onderwerpen discussieerden.
  • Yoga vind ik ontzettend fijn en heb een aantal jaar in les gegeven in vinyasa, een actievere vorm van yoga.
  • Abseilen van de Euromast is waarschijnlijk wel een van de spannendste dingen die ik ooit heb gedaan
  • Verder hou ik ontzettend van lezen. En vind ook dat boeken er zijn om gelezen te worden. Ik laat ze ook graag achter op openbare plekken onder het instagramaccount Givejoyfindjoy.

FéLINE

“Dankzij de coaching bij Yentl heeft onze dochter (12jaar) nu meer zelfvertrouwen. Ze houdt ervan om creatief bezig te zijn en de sessies sloten goed daarbij aan”