Kindercoaching

Het kan zijn dat je je zorgen maakt omdat je kind minder lekker in zijn of haar vel zit. Wellicht trekt hij/zij zich meer terug of kan juist lastig en opstandig reageren. De sfeer is thuis gespannen. En wat eerst een fase leek houdt nu al een tijdje aan. 

De zorgen om jullie kind kunnen een disbalans binnen het gezin veroorzaken. Om dat weer te herstellen vind ik het heel belangrijk dat jullie kind centraal staat en ook uitdagingen waar hij/zij aan wil werken. Vaak zien we dat zodra het weer beter gaat met jullie kind dat de harmonie in het gezin ook herstelt.

De begeleiding kan ervoor zorgen dat jullie zoon of dochter beter wordt in het uiten en accepteren van gevoelens. Dat ze zich goed voelen zoals ze zijn. En dat ze zichzelf mogen en kunnen zijn. Kinderen en jongeren leren fouten durven maken, beter hun grenzen aangeven en ervoor zorgen dat ze beter zichzelf helpen en daardoor ook de ander. En soms leren ze om situaties en verliezen te accepteren. Dat ze weten dat ze geliefd zijn en hun dromen mogen najagen.

Bij wat voor soort uitdagingen kunt u bij mij terecht, denk hierbij aan: 

 • Emotieregulatie
 • Boosheid
 • Faalangst
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Rouwverwerking
 • Scheiding van ouders
 • Ziekte van ouder/kind/naaste
 • Weerbaarheid
 • Vol hoofd
 • Pesten/Gepest worden
 • Moeite hebben met het maken van vrienden/vriendschap behouden
 • Tekort aan motivatie
 • Angst
 • HSP
 • Beelddenker
 • ADHD/ADD
 • Autisme 

Gentle Coaching - KIndercoaching - Jongerencoaching - Utrecht - Terwijde - Leidsche Rijn - Gentle Coaching - KIndercoaching - Jongerencoaching - Utrecht - Terwijde - Leidsche Rijn

LUCA (6 jaar)

“Onze zoon kon snel ontploffen. Yentl heeft hem handvatten gegeven hoe hij beter zijn emoties kan reguleren. Dit heeft een positief effect op de sfeer in ons gezin”

Zodra het goed gaat met het kind herstelt de balans binnen in het gezin en andersom. 

Kind

Hey, ik ben Yentl! Wat leuk dat je mijn website bezoekt. Ik ben een kindercoach en jongerencoach en ik sta klaar om jou te helpen als je even vastloopt of ergens moeite mee hebt. Soms voelen we ons allemaal wel eens wat minder fijn en dat is helemaal normaal.

Misschien voel je je wel eens onzeker, wordt er geroddeld achter je rug om,  is je moeder ernstig ziek, heb je te maken met verlies, zijn je ouders (tijdelijk) uit elkaar of vind je nieuwe situaties gewoon super spannend. En misschien begrijpt niemand echt hoe jij je voelt en wil je anderen niet tot last zijn. Het kan echt van alles zijn.

Ik begrijp dat dit impact op je heeft en dat je soms anders reageert dan je zou willen. Maar weet je, ik kan je daarbij helpen door met je mee te kijken. Door erover te praten, kunnen we ontdekken hoe jij het beste met jouw situatie kunt omgaan, zodat je je weer gelukkig voelt. 

Ik krijg wel eens de vraag “Hoe gaat dat dan?” Dat is steeds anders. Verschillend per persoon en per vraag per leeftijd. Daarom vind ik het belangrijk dat het afgestemd is op jou. 

Sommige kijken er naar uit om even vrij te kunnen spreken zonder oordeel met iemand die compleet buiten de situatie staat. Anderen vinden het juist weer een beetje spannend. Mocht je het een beetje spannend vinden weet dat, dat ook normaal is. 

Het is belangrijk om te weten dat alles wat jij met mij deelt, tussen ons blijft en dus vertrouwelijk is. En mocht er toch iets zijn waarvan ik denk dat het goed is om het met je ouders of school te bespreken, dan overleg ik dat eerst met jou. 

Ook plan ik altijd voldoende tijd tussen afspraken zodat je nooit anderen tegenkomt. 

Ik vind het extra belangrijk dat we samen een klik hebben. Kom gerust een keertje kennismaken. 

Dus, als je even vastzit, weet dan dat ik hier ben om je te ondersteunen. Laten we samenwerken en ervoor zorgen dat jij je weer goed voelt.

Gentle Coaching - Jongerencoach - Jeugdcoach - Utrecht _ Terwijde - Leidsche Rijn

Met focus op de talenten en kwaliteiten van uw kind.

Werkwijze

Tijdens de intake met uw kind kijken we samen naar de hulpvraag, de behoeften en of er een wederzijdse klik is. Het is essentieel dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt en zichzelf kan zijn. Ik vind het ook belangrijk om te kijken naar de talenten en kwaliteiten van uw kind.

 De duur van het traject is geheel afhankelijk van de vraag en de behoeften van het kind. Vooraf kan er een telefonische kennismaking plaatsvinden. De sessies duren maximaal een uur en zijn afgestemd op de uitdagingen van uw kind met behulp van allerlei technieken en speelse opdrachten.

Gentle Coaching - Opstelling - Dieren - Kindercoach - Jongerencoach - Utrecht -Terwijde